Home
O nama
Tečajevi
Ljetna akademija harmonike
Orkestar S. Mihovilić
7. PULA Guitar Fest 2019.
Propozicije
Prijavnica
Stručni žiri
Masterclass 2019.
Nagrade
PROGRAM Svečanog koncerta
Satnica natjecatelja - 18.05.2019.
Satnica natjecatelja - 19.05.2019.
Rezultati - 2019.
MEĐUNARODNI SUSRET HARMONIKAŠA
Galerija
 
Stručni žiri
 

 

 

Stručni žiri

7. Pula Guitar Fest

 

ANTONIO RUMENOVIĆ - rođen je 30.05.1983. u Varaždinu. Živi i radi u glazbenoj školi u Varaždinu. Od 2016. godine radi i u glazbenoj školi "Bonar" u Zagrebu. U Varaždinu je završio osnovnu i srednju glazbenu školu u klasi prof. Morena Vincekovića, a akademiju "Ino Mirković" u Lovranu upisuje 2001. godine u klasi prof. Carla Marchionea i asistenta Nene Munitića. Diplomirao je 2005. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Istvana Romera. Magisterij i postdiplomski studij u Hogeschool vor Muzik na Conservatoriumu u Maastrichtu, Nizozemska, upisuje 2006. godine. Magistrirao je 2008. god. u klasi prof. Carla Marchionea. Na gitarističkom natjecanju Ivan Padovec u Zagrebu 2005. godine osvojio je 3. mjesto te mu je pripala čast biti počasni gost Miroslava Miletića, renomiranog hrvatskog skadatelja, na završnom koncertu Miletićevih dana glazbe u Sisku. Kao solist nastupao je diljem Hrvatske i u inozemstvu (Nizozemska, Italija, Austrija, Mađarska, Srbija, Slovenija, Makedonija). Od 2011. god. član je komornog ansambla "Laurum" sa kojim izdaje prvi nosač zvuka pod imenom "Laurum" na kojem se nalaze autorske kompozicije članova ansambla. Raditi počinje još za vrijeme dodiplomskog studija u osnovnoj glazbenoj školi "Ivo Tijardović" u Delnicama, a nakon što je diplomirao 2005. godine zapošljava se u Umjetničkoj školi "Fortunat Pintarić" u Koprivnici gdje je radio do 2019. godine. Kao pedagog postigao je zapažene uspjehe sa svojim učenicima na državnim i međunarodnim natjecanjima te je za svoj rad višestruko nagrađivan od grada Koprivnice za najboljeg učitelja godine. Nagradu Agencije za odgoj i obrazovanje pri Ministarstvu Obrazovanja, znanosti i športa RH za izvrsne rezultate u radu sa učenicima dobiva za školske godine 2010./2011. i 2014./2015. Glavni je predavač u Ljetnoj školi gitare Koprivnica od 2011.-2018. godine koju je pohodilo preko 120 polaznika. Od 2014. jedan je od predavača na zimskoj školi gitare u Solinu. U posljednjih osam godina pojavljuje se kao član žirija na raznim gitarističkim natjecanjima (Zagreb Guitar Festival,  Festival Internacional de Gutarra Guimaraes, Omiš Guitar Fest, Enrico Mercatali Gorizia, Tremolo Skopje, Sarajevo International Guitar Festival, Guitar Art Beograd, Porečki Tirando, Pula Guitar Fest, Sonus Križevci...).
Član je Hrvatske udruge gitarista i pedagoga, Hrvatske glazbene unije i udruge "Glazbeni centar Musicorum". Jedan od osnivača i dopredsjednik udruge gitarista klasične gitare "Allegro" Koprivnica koja je djelovala od 2010.-2019. godine. Redovito drži majstorske tečajeve u Hrvatskoj i inozemstvu te predavanja na stručnim skupovima u organizaciji agencije za odgoj i obrazovanje.
Od 2017. godine vrši dužnost koordinatora natjecanja EuroStrings - European Guitar Festival Collaborative, projekta pod pokroviteljstvom europske unije koji uključuje gitarističke festivale iz 17 zemalja članica. Od 2016. godine vrši dužnost koordinatora natjecanja Zagreb Guitar Festivala. 

 

 

 

ANTE RADNIĆ rođen u Šibeniku gdje završava osnovno i srednje glazbeno obrazovanje. Školovanje nastavlja na Visokoj školi za glazbenu umjetnost “Ino Mirković” s pravom javnosti u Lovranu, odjel klasične gitare, na kojoj diplomira u klasi prof. Gorana Listeša. Tijekom studija stručno se usavršava na stručnim seminarima vodećih svjetskih gitarista: Carlo Marchione, Zoran Dukić, Aniello Desiderio itd. Predavao na više osnovnih i srednjih glazbenih škola u Hrvatskoj i Sloveniji te dvije godine kao asistent Visokoj školi za glazbenu umjetnost «Ino Mirković» u Lovranu iz kolegija: gitara, komorna glazba, povijest izvođačke umjetnosti, metodika nastave glavnog predmeta i pedagoška praksa. Sa svojim učenicima dobitnik je mnogobrojnih nagrada na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Osnivač je međunarodnog natjecanja za gitariste Porečki tirando te osnivač i vlasnik Osnovne i srednje glazbene škole Tarla. Dobitnik mnogobrojnih nagrada i priznanja od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, lokalnih prosvjetnih i kulturnih ustanova kao pedagog te kao izvođač. Promoviran u zvanje savjetnika od Agencije za odgoj i obrazovanje. Svih ovih godina djeluje kao član ocjenjivačkih sudova na domaćim i međunarodnim gitarističkim natjecanjima. Član strukovne udruge HUGIP. 

 

 

 

HRVOJE HLEB - rođen 28. siječnja 1989. u Vinkovcima, gitaru je počeo svirati sa 8 godina kada je upisao glazbenu školu u Vinkovcima. Nakon toga upisuje srednju školu Franje Kuhača u Osijeku, nakon čega godina upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu gdje je 2012. godine diplomirao je u klasi prof. Darka Petrinjaka. Po završetku studija vraća se u Vinkovce gdje u glazbenoj školi predaje godinu dana, a zatim 2014. upisuje poslijediplomski studij u Den Haagu u Nizozemskoj te diplomira dvije godine kasnije u klasi prof. Zorana Dukića. Od tada predaje u Umjetničkoj školi Poreč, te aktivno vodi učenike na razna natjecanja. Tijekom studija sudjeluje na raznim masterclassovima sa Aniellom Desideriom, Carlom Marchioneom, Anom Vidović, Paolom Pegorarom i drugima. 

 

 

 

 

 

HRVOJE TON - rođen je u Zagrebu gdje je stekao temeljno obrazovanje. 1993. godine upisuje studij klasične gitare u klasi prof. Martina Myslivečeka na Univerzitetu u Grazu, a po završetku studija zapošljava se te istovremeno upisuje magisterij u klasi prof. Carla Marchionea u Lovranu. Sudjelovao je na brojnim natjecanjima i seminarima gdje je postigao zapažene rezultate. 2011. godine osniva Komorni ansambl Laurum za koji komponira, radi obrade te nastupa kao član sastava. Koncertno je aktivan i kao član grupe Ayllu iz Zagreba, koja izvodi andsku glazbu. Kao pedagog djeluje na Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu te sa svojim učenicima postiže zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Član je ocjenjivačkih komisija te drži predavanja u okviru međunarodnih gitarističkih događanja.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
MORENO VINCEKOVIĆ - rođen je 21. travnja 1973. godine u Varaždinu. Gimnaziju u Varaždinu završio je kao odličan učenik usporedno pohađajući i Glazbenu školu, glavni predmet gitara, koju kao najmlađi u svojoj generaciji završava 1989. godine također s odličnim uspjehom.
1990. godine upisao je Muzičku akademiju u Zagrebu gdje je diplomirao u klasi profesora Istvana Römera 1995. godine kao jedan od najmlađih i najuspješnijih studenata svoje generacije. Tijekom školovanja osvajao je brojne nagrade i priznanja od kojih treba izdvojiti prvu nagradu na Natjecanju učenika i studenata glazbe Republike Hrvatske, prvu nagradu na Natjecanju učenika i studenata glazbe bivše SFRJ u Sarajevu te Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu. Na Glazbenoj školi u Varaždinu radi kao nastavnik gitare od 1988. godine, postavši time najmlađi nastavnik u povijesti Škole. Inicijator je otvaranja srednjoškolskog odjela za gitaru u Varaždinu i njegov prvi profesor, a danas radi kao nastavnik gitare i komorne glazbe, te je voditelj Odjela za gitaru i tambure. Odlukom državne Agencije za odgoj i obrazovanje 2017. godine stiče status profesor mentor.
Njegovi učenici dosad su osvojili više od 70 visokih nagrada na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima, nastupali su na Varaždinskim baroknim večerima te kao solisti sa Varaždinskim komornim orkestrom. Dvoje učenika dobitnici su godišnje Rotary nagrade za izvrsnost 2015. i 2016. godine. Studij gitare upisalo je 10 njegovih učenika na muzičkim akademijama u Republici Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Nizozemskoj i Engleskoj.
Već dugi niz godina aktivno sudjeluje u razvoju gitarske pedagogije, a 1998. godine zajedno sa nekoliko renomiranih gitarskih pedagoga i umjetnika osniva Hrvatsku udrugu gitarskih pedagoga – HUGIP, koja danas broji više od 300 članova. Predsjednik je Hrvatske udruge gitarskih pedagoga od 2002.-2010. godine. Konstantno se stručno usavršava, a dosad je organizirao ogroman broj stručnih seminara i koncerata kako za nastavnike tako i za učenike gitare koje su vodili neki od najeminentnijih svjetskih gitarskih umjetnika i pedagoga.
U periodu od 2005.-2013. član je predsjedništva Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, kao i ocjenjivačkih sudova u disciplini gitara na regionalnim i državnim natjecanjima u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i HDGPP-a. Djeluje i kao član ocjenjivačkih sudova na međunarodnim natjecanjima.
Bio je predsjednik Organizacijskog odbora za provedbu državnog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa u Varaždinu, predsjednik Organizacijskog odbora Županijske smotre glazbenog stvaralaštva mladih, član Državnog povjerenstva Glazbenih svečanosti hrvatske mladeži, član Državnog povjerenstva za provedbu natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa, član Organizacijskog odbora Međunarodne škole barokne glazbe i plesa ”Aestas Musica”, član Festivalskog vijeća Varaždinskih baroknih večeri te član Ocjenjivačkog suda za dodjelu festivalskih nagrada Varaždinskih baroknih večeri.
Od 1998. do 2000. godine predsjednik je Školskog odbora Glazbene škole u Varaždinu, a od srpnja 2000. do travnja 2013. bio je ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu, postavši time najmlađi ravnatelj jedne srednjoškolske institucije u Republici Hrvatskoj.
 
 
 
 
 
 
SLAĐANA ČOLOVIĆ - glazbeno obrazovanje započela je u Novom Vinodolskom u klasi prof. Nenada Mrazovca. Srednju glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova Rijeka pohađala je u klasi prof. Antonia Mrčele nakon koje je upisala Visoku školu za glazbenu umjetnost „Ino Mirković“ s pravom javnosti u Lovranu u klasi prof.Carla Marchionea, te asistenta Nene Munitića i Hrvoja Tona.
Na četvrtoj godini studija, prelazi na Muzičku Akademiju u Zagrebu te diplomira 2005.g. u klasi prof. Istvana Römera.
Tijekom školovanja pohađala je seminare i majstorske tečaje priznatih gitarističkih pedagoga.
Trenutno radi u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova Rijeka kao profesorica gitare te sa svojim učenicima sudjeluje na brojnim natjecanjima.
Svira u raznim komornim sastavima s kojima je ostvarila mnogobrojne koncerte ( Festival komorne glazbe „Poluotok Radosti“,Pula; 56. Glazbene večeri u sv.Donatu; Međunarodni festival klasične glazbe, Novi Vinodolski; Međunarodni festival kulture Proljetni zvuci Jana Vlašimskog, Virovitica; 4.Kresnikovi dani, Pomorski i povijesni muzej Grada Rijeke…)
 
 
 
 
 
TAMARA PERC - osnovnu i srednju glazbenu naobrazbu stekla je u Križevcima u GŠ Alberta Štrige. Srednju glazbenu školu završila je u klasi prof. X. Sahatxhije.
Studirala je na Visokoj školi za glazbenu umjetnost «Ino Mirković» u klasi prof. C. Marchionea i prof. N. Munitića. Tijekom studija osvojila je 3. nagradu na međunarodnom natjecanju «Simone Salmaso» u Viareggiju (Italija) te specijalnu nagradu na II. međunarodnom natjecanju mladih gitarista u Velbertu (Njemačka). Diplomirala je na Muzičkoj akademiji pri sveučilištu u Zagrebu u klasi prof. I. Roemera, a nakon toga magistrirala na Hogezuyd school voor Muziek u Maastrichtu (Nizozemska) u klasi prof. C. Marchionea.
Sudjelovala je na tribini “Darko Lukić” u sklopu koje je u maloj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održala cjelovečernji koncert te isto tako u ciklusu “Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj”. Svira u Komornom ansamblu Laurum s Hrvojem Tonom, Antonijom Rumenovićem i Vladom Brzovićem s kojima je prošle godine snimila prvi nosač zvuka. S komornim ansamblom Laurum te kao solist održava koncerte u Križevcima, Zagrebu, Lipiku, Puli, Poreču, Opatiji, Rijeci, Splitu.. te u Sloveniji i Italiji.
Aktivno je sudjelovala na seminarima renomiranih gitarista poput I. Roemera, Z. Dukića, C. Cotsiolisa, D. Tanenbauma, A. Vidović, P. Steidla, M. Dylle i dr. Članica je stručnog ocjenjivačkog suda na državnim i međunarodnim natjecanjima gitarista u Novom Marofu, Omišu, Puli, Poreču i Gorziji (Italija). Radi kao nastavnica gitare u GŠ Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.
Dugi niz godina vodila je dječji zbor u GŠ Alberta Štrige u Križevcima s kojim je uspješno sudjelovala na državnim smotrama i natjecanjima. Od 2010. voditelj je Županijskog aktiva gitarskih pedagoga u sklopu kojeg organizira seminare i stručna vijeća. 2015. od strane Ministarstva obrazovanja i športa i Agencije za odgoj i obrazovanje promovirana je u nastavnika mentora. Članica je udruge Hrvatskih orkestralnih i komornih umjetnika. S učenicima redovito sudjeluje na raznim natjecanjima na kojima osvaja državne i međunarodne nagrade, a neki od njih uspješno polaze te završavaju muzičke akademije u Zagrebu i Splitu.
 
 
 
 
 
 
 
VLADE BRZOVIĆ - (Split,1983) gitarist i kompozitor, osnovnu glazbenu školu "Lovro pl. Matačić" u Omišu upiuje 1991 godine u klasi profesora Nene Munitića te već iduće godine osvaja prvu nagradu na državnom natjecanju mladih gitarista u Samoboru kao najmlađi sudionik tog natjecanja. Osnovnu glazbenu školu završava u klasi profesorice Anđele Jerkunice. 1997. godine upisuje srednju glazbenu školu "Josipa Hatzea" u Splitu,te potom 2000. godine upisuje Visoku školu za glazbenu umjetnot "Ino Mirković" u klasi jednog od najboljih gitarista današnjice prof. Carla Marchionea te u klasi prof. Nene Munitića. Diplomirao je 2005. godine u klasi prof. Istvana Romera na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Tokom cjelokupnog obrazovanja sudionik je mnogobrojnih državnih i međunarodnih natjecanja i dobitnik niza nagrada. Sudjeluje na seminarima i masterclassovima svjetski renomiranih pedagoga i gitarista. Redovito nastupa kao solist te kao član raznih komornih sastava. Od 2011. godine član je komornog ansambla "Laurum".
Autor je "Rock suite" za četiri gitare, kao i zbirke od tri kompozicije za solo gitaru pod nazivom "Three Microfantasies", čije izdavanje je u planu za jesen 2017.
Sudjeluje u žirijima na brojnim gitarističkim festivalima te je sudjelovao u organizaciji gitarističkog festivala "Porečki tirando" kao pročelnik tog natjecanja. Trenutno radi kao profesor gitare i pročelnik gitarističkog odjela GŠ"Jakova Gotovca" u Sinju.
 
 
 
 
 
 
 
 
ZRINKO JURIĆ - ČIVRO - je rođen 1992. godine u Virovitici. Osnovnu glazbenu školu završio je u klasi Davorina Muheka u Virovitici, a srednju glazbenu školu u klasi prof. Xhevdeta Sahatxhije u Zagrebu. Magistrirao je na Muzičkoj akdemiji sveučilišta u Zagrebu u klasi prof. Tomislava Vukšića. Za vrijeme obrazovanja osvojio je nekoliko nagrada na gitarističkim natjecanjima (II. nagrada na Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa 2011. godine), svirao na koncertima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i pohađao masterclass tečajeve kod istaknutih pedagoga. Trenutno predaje u GŠ Jan Vlašimsky u Virovitici te njegovi učenici osvajaju brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
DANKO JUKIĆ - rođen je 1959. godine u Zagrebu.Glazbenu naobrazbu stekao je u srednjoj glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog. Tijekom školovanja dobio je više nagrada i priznanja. Godine 1977. upisuje studij gitare na Visokoj glazbenoj Školi u Grazu ( Hochschulle für Musik und darstellende Kunst,Graz ),u klasi prof. Marge Bäuml-Klasinc,gdje je s odličnim uspjehom diplomirao 1982. godine. U toku studija dobiva austrijsku stipendiju ( Bundesministerium Wien ). Održao je više uspješnih nastupa u sklopu koncerata "Juenesses Musicales",a nastupio je i za Visoku glazbenu školu,kao predstavnik,na gostovanju u Salzburgu ( Mozarteum ). Sa Komornim orkestrom iz Graza pod vodstvom prof. Waltera Klasinca,održao je niz koncerata u SAD-u. U nekoliko navrata snimao je za Austrijski radio,te za Radio-televiziju Zagreb. Nakon diplome,D. Jukić se,dvadesetak godina,bavio uspješnom koncertnom djelatnošću ( kao solist,ali i u sklopu komornih sastava ),radeći paralelno i kao pedagog. Obrazujući do sada velik broj studenata (  preko 17 studenata na raznim Visokim glazbenim institucijama: Akademije, Konzervatoriji i sl. do sada, od kojih su mnogi već realizirali zavidne umjetničke i pedagoške karijere ), ostvario je zavidne rezultate i na natjecanjima učenika (niz nagrada i priznanja ). Danas se D. Jukić bavi isključivo,pedagoškom djelatnošću,organizirajući nastupe i koncerte za svoje sadašnje i bivše učenike,i sudjelujući u organizaciji glazbenog života u Hrvatskoj.
 
 
 
 
 
VLADIMIR ŠIMUNOV - rođen je u Zagrebu 1986. godine. Kao devetogodišnjak počeo je svirati gitaru kod prof. Michaela Imberta, te kod prof. Vesne Faulend i na kraju kod prof. Ivane Trogrlić u Glazbenoj školi Ferdo Livadić u Samoboru. Godine 2007. upisao je studij gitare na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, te magistrirao 2012. u klasi prof. Istvána Römera. Usavršavao se na seminarima gitare u klasi prof. Xhevdeta Sahatxhija, prof. Marija Nardellia, Zorana Dukića, Carla Marchionea, te Aniella Desideria. Sudjelovao je na gitarističkom natjecanju ''Ivan Padovec'' u Zagrebu 2005. godine, te na europskom gitarskom natjecanju ''Enrico Mercatali'' u Goriziji u Italiji 2009. i 2012. te ostvario vrlo dobre rezultate. Održavao je koncerte po Sloveniji i Hrvatskoj, te sudjelovao na muđunarodnom festivalu klasične glazbe na Korzici, gdje je pripadao skupini glazbenika koji su predstavljali zagrebačku Muzičku akademiju. Nastupao je sa Samoborskim gudačima, a 2012. i 2013. godine nastupa po Hrvatskoj sa Porinom nagrađenom klapom Cesarice. Danas se bavi pedagoškim radom, te je zaposlen u Glazbenoj školi Pavao Belas u Brdovcu, te u privatnoj glazbenoj školi Bonar u Zagrebu.
 
 
 
 
 
 
 
 
TAMARA KATANICA - svoju glazbenu naobrazbu započinje 1983. u Osnovnoj glazbenoj  školi V. Lisinskog u Zagrebu. Uz mnogobrojne koncerte i natjecanja, 1990. upisuje srednju glazbenu školu - smjer gitara u gl.sk. V. Lisinski u klasi R. Podvorca. Nakon završene druge god. paralelno upisuje i smjer solo-pjevanje. Nakon završene srednje škole upisuje glazbenu akademiju i završava je 2002 sa odličnim uspjehom. 2004 započinje sa radom u Osnovnoj glazbenoj školi I. Zajca u kojoj i danas radi.
Svoje stručno usavršavanje pohađala je u klasi prof.Maroja Brcica, Antonia Rumenovića, Zorana Dukića i Hrvoja Tona.
 
 

 

 
Novosti:
Raspored 47. Međ. susret harmonikaša 2024.
Nova stranica Susreta harmonikaša
47. Međ. susret harmonikaša 2024.
Upisi 2023./2024.
27. Ljetna - najava koncerta
Korisni linkovi:
Grad Pula
Istarska županija
Turistička zajednica Pule
Ministarstvo kulture RH
Harmonikaški centar
Confédération Mondiale de l'Accordéon (CMA)
 
 
© OKUD ISTRA • Stankovićeva 4, Pula 52100 , P.O. BOX 99 • Croatia • Tel / Fax: +385 52 543 596 • E - mail