Home
O nama
Tečajevi
5. PULA Guitar Fest 2017.
23. Međunarodna ljetna škola harmonike 2017.
Predavači
Sadržaj - Raspored
Uvjeti za prijavu
Prijavnica
Koncert
Orkestar S. Mihovilić
42. SUSRET HARMONIKAŠA 2017.
Galerija
 
Predavači
 

 

OKUD "ISTRA"

 

23. Međunarodna ljetna škola harmonike 2017.
Pula, 21. - 26. kolovoza 2017.

 
 

 Predavači: 

 

GORKA HERMOSA (ŠPANJOLSKA / SPAIN)

 

Gorka Hermosa, rođen je 1976. Godine u Urretxu (Baskija) te je multidisciplinarni glazbenik: solist svirač, skladatelj, predavač, učitelj, pisac.    

Prvi je španjolski harmonikaš koji je solistički nastupio sa simfonijskim orkestrom (Španjolskim nacionalnim radio i TV orkestrom, te nakon toga sa više od 12 različitih orkestara. Koncertirao je u Kini, Južnoj Americi i po cijeloj Europi.  

 

Njegove kompozicije vrlo često izvode svirači na svih pet kontinenata. Dijela mu se izvode na koncertima, natjecanjima i na diplomskim ispitima najvažnijih svjetskih konzervatorija (Moskva, London, Pariz, Rim, Peking ...). Dobitnik je nagrade "Composition 2016" od strane Confédération Mondiale de l'Accordéon te je 2013. i 2014. dobio nagradu "CIA IMC-UNESCO Accordion Composition". Skladao je glazbu za nekoliko kratkih i dokumentarnih filmova za španjolsku nacionalnu televiziju (TVE). Njegovi radovi za harmoniku i orkestar bili su premijerno izvedeni u SAD-u, Finskoj, Rumunjskoj, Belgiji, Brazilu, Španjolskoj ... 

Objavio je šest CD-a, uglavnom sa vlastitim skladbama, te je napravio više od 30 diskografskih suradnji. Osim klasičnog repertoara izvodi različite glazbene stilove kao šro su flamenco, fado, folk, pop-rock, jazz, techno, fusion.

napisao je četiri knjige o harmonici i održao konferencije o povijesti harmonike u Europi, Južnoj Americi i Kini. Trenutno je učitelj harmonike glazbenog konzervatorija "Jesús de Monasterio", Santander.  

 

 

Pablo Zinger (Piazzollin bivši pijanist) o njemu je rekao slijedeće: "Glazba koju Gorka Hermosa stvara me impresionirala zbog njegove originalnosti, atmosfere i virtuoznosti: riječ crossover pretvara u intenzivnu realnost. Vrlo je talentirani glazbenik kojeg treba pomno pratiti".

 

 

 

VLADIMIR BLAGOJEVIĆ (SRBIJA / SERBIA)

 

Vladimir Blagojević je rođen 1980. godine u Kragujevcu. Nižu i srednju glazbenu školu završio je u rodnom gradu u klasama Slobodana Stanića i Vojina Vasovića. Diplomirao je 2004. i magistrirao 2007. godine na Visokoj školi za umjetnost u Bernu (Švicarska) u klasi Teodora Anzelottija.

Pored mnogobrojnih prvih i specijalnih nagrada na domaćim takmičenjima, Vladimir Blagojević je laureat velikog broja međunarodnih natjecanja za harmoniku. Pedagoška aktivnost reflektira se kroz članstvo u žirijima na nekoliko značajnih međunarodnih natjecanja harmonike, komorne glazbe i kompozicije.

Od kalendarske 2014. nosi zvanje docenta na Filološko—umetničkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu. Njegovi studenti danas ostvaruju značajne uspjehe na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Skoro dva desetljeća aktivan je na koncertnoj sceni kao solista i komorni glazbenik u Njemačkoj, Švicarskoj, Italiji, Belgiji, Nizozemskoj, Francuskoj, Portugalu, Argentini, Austriji, Španjolskoj, Armeniji, Gruziji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji... Nastupao je u vodećim svjetskim koncertnim dvoranama kao što su: Berlinska filharmonija, Wigmore hall u Londonu, Frankfurtska Opera, Ciriška Opera, Teatro Colon u Buenos Airesu, KKL u Luzernu, Concertgebouw u Amsterdamu, Minhenska opera itd.

Dugi niz godina pridruženi ili stalni član nekoliko komornih ansambala sa velikom internacionalnom reputacijom kao što su “Ensemble Modern“ iz Frankfurta ili „Pre-Art“ iz Züriha. Jedan je od koosnivača kolektiva „Studio 6“, ansambla koji čine istaknuti umjetnici iz cijele Srbije, a čija se djelatnost fokusira na izvođenje suvremene umjetničke glazbe. Snimio je preko 20 kompozicija gostujući u različitim studijskim projektima.

Posebno ga interesira zajednički rad sa mnogim poznatim kompozitorima sa kojima je surađivao na kreiranju novih djela za harmoniku ili za harmoniku u ansamblu. Tako je premijerno izveo oko sedamdeset novih kompozicija kao solista i u okviru različitih komornih sastava.

 

 


Održavanje ljetne škole omogućili:

   MINISTARSTVO KULTURE REPUBLIKE HRVATSKE

 GRAD PULA

 

Organizacijska voditeljica:

Tamara Ignjatović

Umjetnički voditelj:

Igor Krizman

 

 

 
Novosti:
23. Međunarodna ljetna škola harmonike
Radno vrijeme tajništva od 19.06.
Rezultati 5. Pula Guitar Festa 2017.
Rezultati natjecanja 42. Susreta - Results
Raspored i satnica natjecatelja 42. Međunarodnog susreta harmonikaša
Korisni linkovi:
Grad Pula
Istarska županija
Turistička zajednica Pule
Accordeonrama.fr
Confédération Internationale des Accordéonistes (IMC-UNESCO
Ministarstvo kulture RH
Hotel Pula
Harmonikaški centar
 
 
© OKUD ISTRA • Stankovićeva 4, Pula 52100 , P.O. BOX 99 • Croatia • Tel / Fax: +385 52 543 596 • E - mail